«

»

jun 12

De maand van: Mona Sanders

DTC Mona WeissenseeDeze maand dus de “eer” aan mij om deze rubriek te vullen! Het liet even op zich wachten, sorry….

Ik ben dus Mona Sanders, 47 jaar geleden geboren in Wieringerwaard en woon hier nog steeds, getrouwd met Cock en we hebben een 14 jarige dochter Sanna.

Op dit moment ben ik al weer ruim 10 jaar werkzaam als chauffeur op de huisartsenposten Schagen en Den Helder waarbij ik tijdens de spoedvisites ook de huisarts assisteer. Dit is een zeer afwisselende baan met ook zeer wisselende diensten.

Sinds een aantal jaar geef ik schaatstraining en skeelerles, o.a. bij de triathlonvereniging DTC uit Heerhugowaard en verzorg ik voor Sportservice Schagen de skate clinics.

Hiervoor was ik 14 jaar werkzaam als zwemonderwijzeres in Heerhugowaard, “Zwembad De Horst”.

Al een aantal jaar ben ik af en toe in de zomer nog badjuf in ons mooie natuurbad hier in Wieringerwaard.

Mijn schoolloopbaan:

Lagere school in Wieringerwaard, daarna de MAVO op het toenmalige Bernardus Alfrink College in Schagen, vervolgens een jaartje INTAS in Den Helder en daarna uitgevlogen naar Friesland, Heerenveen, waar ik het CIOS heb gedaan, met o.a. het keuzevak schaatsen.

Mijn sportverleden:

Gym en handbal (zowel speelster als keepster) bij de verenigingen hier in het dorp. Atletiek bij Atletiek Vereniging Wieringermeer. Vooral de werpnummers gingen mij redelijk goed af. Schaatsen bij Schaatstrainingsgroep

’t Zwanenwater. Tijdens deze periode zat ik een jaar in de baanselectie van Alkmaar. Later was ik nog zaalvoetbalkeepster bij Biersteker Langedijk op hoog niveau.

Ook ben ik ooit nog even lid geweest van Loopgroep 2000 van Jaap Bouwens in Petten.

En, dat vergeet ik bijna, als kind alle zwemdiploma’s in ons buitenbad gehaald.

Wat doe ik nu:

Vooral in de winter ben ik al een aantal jaar regelmatig in de sportschool van FCAP te vinden waar ik me behoorlijk in het zweet werk bij o.a. het “spinnen”.

Sinds een jaar of twee ben ik nu lid van FTCW. Het fietsen gebruik ik vooral ter voorbereiding op het schaatsseizoen en een eventuele Elfstedentocht (je weet maar nooit!). Als mijn werk en andere “belangrijke” dingen het toelaten probeer ik op zondagochtend met de groep van Ruud mee te fietsen. Mooi met een groepje al kletsend een uurtje of twee, vaak door weer en wind, lekker pittig doorfietsen, heerlijk! Af en toe probeer ik op zaterdagavond een tijdrit mee te doen. Zo’n tijdrit is voor mij toch wel een goede training om eens flink uit mijn “comfortzone” te komen.

Naast het fietsen ben ik af en toe aan het hardlopen en skeeleren en uiteraard in de winter aan het schaatsen en skiën. We skiën trouwens ook vaak eind april begin mei nog. Uiteraard in hogere gebieden zoals Val Thorens in Frankrijk of Kaprun in Oostenrijk.

Afgelopen winter heb ik voor de tweede keer aan de Alternatieve Elfstedentocht meegedaan op de Weissensee in Oostenrijk en de 200 km. weer weten te volbrengen. Ondanks een botte schaats in een tijd van 8 uur en 46 minuten waar ik best een beetje trots op ben. Nu nog hopen op een echt Elfstedenkruisje….

Eind maart ook meegedaan aan de sprintafstand van de wintertriathlon in Enschede waarbij achter elkaar 5 km. gelopen, 22 gefietst en 10 km. geschaatst moest worden. Erg leuk om te doen!

 

Mijn hobby’s:

Met Cock en Sanna mooie reizen maken, we zijn o.a. naar Cuba, Brazilië, Sri Lanka, Thailand, Canada en Slovenië geweest maar ook kamperen, lezen, beetje tuinieren, wandelen, lekker eten en slapen.

 

Dit was mijn verhaal. Volgende maand mag Cees van Bruggen in de pen!