«

»

aug 22

Zwemmen Van Den Helder naar Texel.

Afgelopen zaterdag 11 aug was het dan zover!

De dag dat ik van Den helder naar Texel zal zwemmen, voor het goede doel spieren voor spieren.

Ik hield al een poosje het weer in de gaten;hoe veel wind zal er staan? Is het mooi weer? ,is het slecht weer?.

Een dag er voor was ik naar kaaphoofd gegaan om te kijken naar het water! Er stond veel wind en woeste golven. Ik dacht als het maar wel door gaat?! Maar op vrijdag om een uur of drie kregen we een GO.

Zaterdag om +|- 16.00 zou de start zijn. Dat was een goed bericht dus spullen klaar gelegd!!

We moesten er al om 14.00 bij manege Bruin bij Huisduinen zijn. Ron ging mee in het landings voertuig.

Zodat hij er bij is als ik op Texel aan zou komen. Bij manege Bruin kregen we koffie en je kreeg een badmuts met nummer, nummer op je arm, nummer op je hand en een briefing.

Om 15.30 lopend met wetsuit al aan en drijf boei mee naar Kaaphoofd. Op de dijk kwam ik Jan v Oosten tegen en samen met hem opgelopen!! Daar aangekomen was het een gezellige boel,met familie,vrienden en belangstellende van en voor de zwemmers. Om een plezierige overtocht toe te wensen. Voor mij was er ook een uitzwaai “comité ’’ ,Super Leuk!!

Om 16.00 werd er afgeteld en mochten we te water. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er is geen strand maar zwarte basalt blokken met scherpen aan groeisels. Met slippers te water maar die moeten toch een keer uit en dan sta je als nog op die scherpe blokken en dan je slipper naar de kant gooien. Later bleek dat ik toch mijn rechter voet had open gehaald. En dan “zwemmen”eerst links zwemmen ( om de sterke stroming heen zwemmen) tegen de wind in.

Ons was verteld dat we 3 wasmachines tegen zouden komen. Daar bedoelde ze mee hoge golven en onrustig water daar tussen in en het laatste stuk een stuk rustiger. Ik vond dat best lastig dat je niet weet waar je naar toe moest zwemmen.

Er is geen richt punt geen boei geen lijnen “niks”. En je moest juist niet naar de finish boog op Texel zwemmen want dan zou je niet aan komen wegens stroming!! Je moest kano’s in de gaten houden ,er waren 22 kano’s .

Maar als ze achter je waren zag je ze niet iets te veel naar links of rechts kijk je tegen golven aan. Je zag allen maar water en je had geen idee hoe ver je er in zat. Door de harde wind was mijn boei rondjes gaan draaien en was mijn koord in elkaar gedraaid in plaats van een halve meter was het nu een koordje van 20 cm en kwam mijn rechter hand op heup hoogte, bij het er uit halen tegen de boei aan.

Dus ik kon rechts mijn slag niet goed afmaken maar links had ik nergens last van die kon ik wel volledig afmaken. Met als gevolg een weg trekker naar links. Daarom kwam af en toe een toe een kano naast me en die zij dan, zwem meer naar rechts.

Ik vergeet helemaal te vertellen dat de temperatuur van het water heerlijk was 18 graden , geen moment koud gehad of koude stroming gevoeld. Ik heb ook weinig kwallen gezien dit keer en ook geen zeehonden wel een heel groot schip die behoorlijk dicht bij kwam. Maar ik voelde mij relaxt ,gewoon door zwemmen tot dat ik mensen zag en een finish boog en uiteindelijk kon staan, en zag ik Ron zwaaien en dan weet je ;ik heb het geflikt!! Met een uur was ik op Texel aan gekomen “dik tevreden”.

Nog een half uur wachten voor de laatste zwemmers met 1,5 uur zou je uit het water gehaald worden.

Maar iedereen heeft het gehaald! Nog een paar groeps foto’s maken felicitaties heen en weer en dan terug met zodiacs.

De zodiacs konden niet aanmeren dus moesten we weer het water in en de laatste 200 Mt zwemmen .

Daar was ook de huldeging, alle zwemmers kregen een medaille en het op gehaalde geld bedrag voor; spieren voor spieren werd kenbaar gemaakt, €622.0193 door 44 deelnemers dat is een prachtig bedrag!

Het was prachtige ervaring : Groetjes Marianna.

Tevens wil ik iedereen bedanken die mij en uiteraard Spieren voor Spieren gesponsord hebben.