«

»

nov 27

We fietsen gewoon door!

De ijsbaan is inmiddels ondergelopen zodat we straks kunnen schaatsen wanneer de door diverse “kenners” aangekondigde horrorwinter zich aandient. De gevoelstemperatuur ligt inmiddels onder nul maar van ijs is nog geen sprake.

En omdat de weg droog is en er af en toe een flets zonnetje ons van de broodnodige vitamine D voorziet kunnen we nog steeds fietsen. En dat doen we dan ook!

Donderdag 15 november gingen we met 3 personen op pad waaronder ook onze voormalige penningmeester. Omdat de wind wat uit het zuiden kwam reden we richting Haringhuizen door de Moerbeek naar ’t Veld om in Oude Niedorp de Langereis op te zoeken. Met het windje in de rug reden we door de Groetpolder weer naar Wieringerwaard. Een leuk rondje met uiteindelijk 42 kilometer op de teller en gemiddeld 24,5 km per uur.

Afgelopen donderdag hadden 5 personen de fietskleren aangetrokken waaronder ook nu weer drie “nieuwe” gezichten. Leuk om te zien dat steeds meer fietsers zich aansluiten en natuurlijk kan niet iedereen elke donderdag.

Een ieder was dik ingepakt en gekozen werd, in verband met de noordoostelijke wind, om richting Wieringen te gaan.

Via de Lotweg en van Ewijcksluis kwamen we op de korte Afsluitdijk om zo op het voormalige eiland Wieringen te komen. Vanaf hier werd de route opgepakt die ooit was uitgezet voor de Hollands Kroon toertocht. Slingerend over het voormalige eiland kwamen we in Den Oever om via de nieuwe coupure en de haven onder de snelweg door te gaan de Wieringermeer in. Om het Robbenoordbos heen naar de Den Oeverseweg die ons leidde naar Slootdorp. Nog een paar kilometer en we waren weer in Wieringerwaard.

Deze keer wat meer kilometers, 47 om precies te zijn met een gemiddelde van 23,0 km per uur.

Donderdag gaan we weer op pad, verzamelen om 13.00 uur bij het Wapen.

Benieuwd wie er deze keer weer meegaan en of we weer wat nieuwe gezichten kunnen verwelkomen!

Ton