«

»

jun 17

De Maand van: Henk Kuijper

henk-kuijperMijn naam is Hendrik Kuijper, roepnaam Henk.

Peter Vaartjes heeft mij gevraagd om als voorzitter van de club deze rubriek weer op gang te helpen.

Ik ben in 1963 in Haarlem geboren mijn ouders waren 2 jaar eerder uit Wieringerwaard vertrokken omdat mijn vader werk kon krijgen in IJmuiden en het Kruideniers vak hem niet trok.

Ik heb in Haarlem de kleuterschool en lagere school doorlopen en daarna de LTS werktuigkunde.

Mijn sport carrière beperkte zich toen tot honkbal op het veldje in de buurt en later ook vechtsporten.

Ik ben in 1980 van de LTS gekomen en daarna direct naar de Koninklijke Marine geraakt.

Bij de marine staat sporten en studeren in een heel hoog vaandel zodoende dat ik mij daar prettig kon ontwikkelen.

Ik heb bij de marine mijn MTS werktuigkunde en elektronica gedaan, daarna heb ik mijn HTS werktuigbouw en meet en regeltechniek volbracht.

Voor sporten was ook veel gelegenheid bij defensie en ik ontwikkelde mijn talenten voor taek- wondo tot respectabel niveau, toen ik ook wilde gaan boksen kreeg ik vooral klappen omdat ik tekort conditie had, daardoor kreeg ik naast hardlopen wat ik wel redelijk kon ook interesse voor de racefiets.

henk kuijper2Ik ben in 1982 “terug” verhuist naar Wieringerwaard waar ik al gauw in contact kwam met de FTCW en het toen bij behorende triatlon circuit, ik heb in die tijd heel wat kwartjes triatlon gedaan zowel in Wieringerwaard als Schagen Anna Paulowna Wieringen en Nieuwe Niedorp en zelfs een keer op Curacao.

Ik kon daar nooit echt uitblinken, maar genoot er wel echt van. In die tijd moest ik ook vaak varen en de race fiets ging altijd mee aan boord zodoende dat ik bijna overal ter wereld  heb rond gefietst.

Mijn hardlopen ging ook wel goed ik heb me daar nooit mee aan een vereniging gebonden maar wel heel wat wedstrijden mee gedaan op hoofdzakelijk de langere afstand boven de 10 km tot heel wat halve marathons ook in de hele regio maar ook op Curacao en in Florida de langste loop die ik heb gedaan is de afsluitdijkloop waar ik 2 keer aan heb meegedaan. Mijn gemiddelde tijd op de halve was ongeveer 1 ½ uur mijn pb is 1.19 waar ik nog wel trots op ben.

Ik ben tot eind 1989 bij de marine gebleven en daarna gekozen voor het vrije ondernemerschap.

Ik ben begonnen als aannemer van Sloopwerken wat is uit gegroeid tot een veelzijdig sloop en asbest en vuile grond verwijderend  bedrijf met 10 vaste werknemers en een hand vol ZZP ers en inhuur krachten.

Helaas heb ik in 1996 op stiekeme wijze mijn ruggenmerg beschadigd waardoor ik de sturing in mijn linkervoet deels kwijt ben.

Dit heeft een dikke streep gezet door mijn sportieve bestaan, fietsen gaat nog wel maar niet zo wild meer en hardlopen kan ik vergeten.

Net als andere dingen waar je evenwicht en motoriek belangrijk zijn zoals schaatsen, karate en vele andere sporten.

Ik ben aan mijn nek geopereerd waardoor het beschadiging proces tot staan is gebracht en het niet erger wordt, ik heb geen pijn maar loop als een oude vent.

Tegenwoordig houd ik me alleen maar bezig met acquisitie calculatie en bestuurszaken in diverse zakelijke clubs. Geleidelijk aan geef ik de leiding van mijn bedrijf over aan mijn zoon Teun.

Ik ben trouw fan van Wieringerwaard 1 en sinds een half jaar voorzitter van de Fiets toerclub.

Ik ben gevraagd voor deze functie door Jan Kouseband en heb het geaccepteerd omdat ik geen goede reden had om nee te zeggen 😉 Ik heb altijd affiniteit gehad met deze club en dus waarom ook niet.

Ik heb zo niet iemand om te nomineren maar wie zich geroepen voelt… het wordt gewaardeerd.