Historie FTCW

Historie van de fietsclub Wieringerwaard.

Het idee voor het oprichten van de plaatselijke fiets vereniging in Wieringerwaard dateert van 1982.
Wekelijks kwam er een groep fietsers samen om een tijdrit te rijden. Doordat het aantal deelnemers per week meer werd kwam er een besluit tot het oprichten van de huidige FTCW.

Op 16 oktober 1982 is de club officieel opgericht met als doel om gezamenlijk te fietsen en wellicht om regionale evenementen te organiseren.

Bestuur

Het vijftallige bestuur bestond destijds uit:

– Jos van Dorp
– Fons de Block
– Ton Hoogeveen
– Bram Dijkstra
– Jan Kouseband

Onder leiding van dit bestuur ontstonden enkele succesvolle evenementen waarvan de bekendste nog steeds jaarlijks wordt gereden:
De Ard Schenk Tijdrit

Evenementen

De Ard Schenktijdrit is nog steeds een succesvol evenement wat ieder voorjaar weer veel deelnemers trekt. Maar naast deze wedstrijd zijn er ook tal van gezamenlijke tochten verreden, hierbij zijn de rondes om het Amstelmeer en het Ardennenbrevet de meest bekende.

Nog steeds wordt er regelmatig op zondagochtend een toerrit gereden door een aantal van de leden. Dit geschiedt in een echt toer tempo waar een kopje koffie incl. puntje gebak natuurlijk niet mag ontbreken.

Vanaf heden zijn er op de plannen te volgen voor een tocht in Frankrijk, met de Mont Ventoux als hoofddoel.

Een ander evenement wat eveneens door de FTCW werd georganiseerd was de Triatlon. Een groot evenement, maar helaas door de strenge regels van de triatlonbond was het organiseren van een triatlon voor de vereniging niet meer haalbaar.

Koersen werd er in Wieringerwaard ook gedaan. In de begin jaren ging dit nog door het dorp, maar later werd er gekoerst op een parcours van ongeveer 7 km. Een heuse omloop wat helaas niet meer wordt georganiseerd. In plaats hiervan wordt jaarlijks een ploegentijdrit gereden, wat ieder jaar weer een hele berg ploegen aantrekt.

Als de klok in het voorjaar weer een uur vooruit mag, wordt er wekelijks een tijdrit gereden. Dit gebeurd op eigen risico waar verkeersregels niet overtreden mogen worden. Wegen worden ook niet afgezet, maar deze ritjes zijn  prima voor training en uiteraard voor gezelligheid na afloop.

Op dit moment staan er naast de vrijblijvende zaterdagavond tijdritten en zondagmorgen toerritten, 3 grote evenementen op het programma.

– Ard Schenktijdrit
– De Ploegentijdrit
– Hollands Kroon Toertocht.

 Lid Worden?

Jij bent al lid voor slechts 12 euro per jaar. Opgeven kan bij:

Ton Hoogeveen
Populierenlaan 17
Wieringerwaard

Of gebruik het contact formulier op deze website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.