«

»

sep 17

Gezellige afsluiting van het seizoen

Afgelopen zaterdag 14 september 2019 was weer de zo langzamerhand traditie wordende gezellige afsluiting van het seizoen. Ook nu waren we weer welkom bij onze voorzitter thuis waar de vrouw des huizes de bbq weer opgestookt had en zo de lekkerste worstjes, hamburgers en sate kon serveren. Samen met de nodige drankjes werd het weer een gezellige avond waar naar gelang de avond vorderde weer vele sterke verhalen ten gehore werden gebracht. Even werd gedacht dat we naar huis moesten toen Henk de buitenkachel aanstak waardoor we bijna zelf als gerookte worstjes opgediend konden worden. Gelukkig kwam het niet zo ver en konden de gesprekken en anekdotes weer verder gaan. De aanwezigen hebben weer genoten en de thuisblijvers hadden zoals zo vaak weer eens ongelijk. Henk en Sie nogmaals bedankt voor de gezellige avond.

Nieuwe kleding

U heeft de leden van de club vast al wel zien rijden met de nieuwe kleding. Na een drietal pas avonden werd de kleding besteld bij de firma Balans. Dan duurt het even eer de kleding uitgedeeld kan worden aan de leden maar dan ziet het er ook weer piekfijn uit. Afgelopen zondag 15 september was de sluitingstoertocht van de club en dat leek het bestuur een geschikt moment om alle leden op de foto te zetten met de nieuwe kleding. Helaas was lang niet iedereen in de gelegenheid om aanwezig te zijn maar fotograaf Cock de Vries kon toch een paar mooie plaatjes schieten met daarbij ook de sponsoren die dankzij hun bijdrage de kleding betaalbaar maakte voor de leden. Wij bedanken dan ook H.Kuijper sloopwerken, Ruud Lockx bouw- en timmerbedrijf en Autoservice van der Waals voor hun financiële bijdrage.

Sluitingsrit

Na de fotoreportage gingen de 18 aanwezige fietsers op pad voor de jaarlijkse sluitingstocht. Onder leiding van Nico en Mario gingen we via de Walingsweg richting Haringhuizen. Hier is de Dorpsstraat in verband met rioleringswerkzaamheden eigenlijk afgesloten maar je kon er al hobbelend wel langs met de fiets. Door de Moerbeek naar Zijdewind en zo naar Kalverdijk en Tuitjenhorn om via Dierenpark Blankendael naar de Westfriesedijk te rijden. Over deze voormalige waterkering werd met de wind in de rug Schagerbrug bereikt en hierna was het via de Grote Sloot en de Zuid-Zijperweg nog een klein stukje naar Wieringerwaard om zo aan te komen in de kantine van de jeu de boules vereniging/ijsclub. Hier werd genoten van een heerlijk kopje koffie of thee met een mooie punt appelkruimeltaart er bij. De verzorging was dit keer in handen van Bouk Stammes waarvoor dank! Het was prima voor elkaar. Na nog een gezellig uurtje napraten werd de thuisreis weer aanvaard en kon ik zelf 45 kilometer noteren. De meeste leden hadden waarschijnlijk meer kilometers want zij kwamen uit Anna Paulowna en Schagen.

Een mooie afsluiter van het seizoen van de FTCW. Natuurlijk wordt er wel doorgefietst zolang het weer het toelaat. In november komen we weer bij elkaar voor de jaarvergadering en kunnen er weer plannen gemaakt worden voor 2020.

Ton