«

»

okt 19

Fietsen op zondagmorgen

Fietsen op zondagmorgen

Het weerbericht voor zondag 19 oktober: Het laatste mooie weekend van dit jaar met op zondag droog en temperaturen oplopend tot wel 22 graden!

Kijk, dat stemt een mens tevreden, zeker als je van fietsen houdt en op zondagmorgen meestal meegaat met de groep onder leiding van Ruud.
Op tijd de wekker gezet en bij het ontwaken toch wel schrikken. Hoor ik daar regen op het raam? Snel er uit en een blik naar buiten bevestigde datgene wat ik hoorde. Dan maar eens buienradar raadplegen. Ah, geen probleem, dit was het laatste buitje. We kunnen er dus op uit. Ontbijten en de fietskleding bij elkaar gezocht. Nog één keer in de korte broek want de temperatuur was al goed voor de vroege ochtend.


Tegen half tien richting het Wapen waar Mona al stond te wachten. Heel optimistisch want zij had nog korte mouwen. “Het wordt heerlijk weer” zegt ze vrolijk. Inmiddels zijn Theo en Ruud ook present maar verder blijft het rustig. Wil er niemand fietsen met dit heerlijke weer? Iets over half tien vertrekken we richting de Waardweg. Deze volgen we tot Aartswoud en daar zijn de wegen droog. Met een stevig windje tegen of van opzij rijden we naar Sijbekarspel en dan langs de rand van Wognum naar Zuidermeer. Hierna wordt Spierdijk aangedaan en dan via de Wogmeer naar Rustenburg langs Café De gouden Karper. Vorige week had de groep op verzoek van Jan van Oosten hier genoten van een kop koffie cq chocolademelk. Wij reden echter door want donkere luchten kwamen steeds meer in zicht en dat beloofde niet veel goeds! Via de Oostdijk achter Heerhugowaard om en daarna via de Plemdijk, met uitgevreesde wegvakken, en de Kerkweg richting de AC de Graafweg. Inmiddels was het zachtjes gaan regenen en keken we elkaar verwondert aan. “Waar is nou het ons beloofde zonnetje”? Via het Verlaat naar Schagen alwaar Theo afscheid nam en met grote snelheid richting douche spurtte. Inmiddels was van zachtjes regenen geen sprake meer en werden we aardig doorweekt. Ook de fiets werd niet gespaard want in Wieringerwaard aangekomen was op de Zuid Zijperweg de bietenoogst nog volop in gang en was het wegdek, ondanks het schoonmaakwerk van de betrokken agrariër, besmeurd met een laag klei. Dat zou dus weer poetsen betekenen. Afijn, na 70 kilometer kwamen we weer in de thuishaven aan. Binnen gekomen snel even een doek over de fiets en toen even snel onder de douche. En dan ben je gewoon alle ellende weer vergeten en hou je een goed gevoel over van een mooie fietstocht. Wel is het jammer dat buienradar niet eerlijk was. Volgende week zondag hopelijk droog weer en dan gaan we weer een mooie tocht maken in de omgeving.

Ton