«

»

nov 13

Eerste (55+/-) tocht geslaagd!

Het idee om op donderdagmiddag te gaan fietsen met wie dat wil viel bij zes deelnemers in goede aarde.

Je kunt wel wat verzinnen maar dan is het toch nog afwachten of er wel belangstelling voor is.

Donderdagmiddag tegen één uur dus vol verwachting richting het Wapen, het was zonnig, weinig wind dus ideale omstandigheden.  Bij aankomst stonden er al drie deelnemers te trappelen om van start te gaan. Om één uur waren we met zes, waaronder twee dames die wel eens met een groep mee wilden fietsen, en dus een tevreden “bedenker” zo voor de eerste keer.

Via de Noord-Zijperweg, eerst wind tegen, werd koers gezet naar Oudesluis. Het was even zoeken naar de juiste snelheid maar toen die eenmaal gevonden was ging het gezellig pratend door Oudesluis de Korte Ruigeweg op.
Voor het kanaal even een stukje “omrijden” via de Stolperbrug om weer de Korte Ruigeweg op te pakken, althans dat dachten we. Omdat hier werkzaamheden plaats vonden werd het de stille kant van de Grote Sloot. Bij Krabbendam richting Warmenhuizen en weer afslaan naar Eenigenburg. Via Het Rijpje richting Sint Maarten en door Valkkoog naar Schagerbrug om via de Grote Sloot weer in Wieringerwaard aan te komen. Een mooie tocht van ruim 49 kilometer met zon en niet al teveel wind! Iedereen was tevreden en te spreken over de snelheid, gemiddeld 23 km/per uur, dus bij het afscheid was het “tot volgende week” meermalen te horen.

Donderdag a.s. vertrekken we dus weer om 13.00 uur bij Het Wapen van Wieringerwaard voor een gezellige tocht. Het schijnt weer mooi weer te worden!

Ik ben benieuwd wie zich ook gaat aansluiten bij de 55+/- club!

Tot donderdag dus.

Ton.